2009 m. birželio 27 d., šeštadienis

Pasaulio lietuvių sporto žaidynės 2009: moterys iš Trakų laimėjo 3 aukščiausias vietas

Photobucket

Vilma Armalienė, Ramutė Kontorovičienė ir Renata Kviklienė pasaulio lietuvių sporto žaidynėse 2009 "padarė" visas priešininkes ir į Trakus parvežė 3 spalvų medalius: auksą, sidabrą, bronzą. Moterys dar kartą įrodė, kad Trakai valdo!

Bronzą laimėjo Renata, o štai dėl aukso vyko įtempta kova. Finale Ramutė 3:0, pagal laimėtus legus, pirmavo prieš Vilma, ir atrodo jau niekas negalėjo jai sutrukdyti paimti auksą, bet... tada kada labiausiai reikėjo fortūnos, ji nuo Ramutės nusisuko ir Vilma, legas po lego, išlygino dvikovos rezultatą (3:3), bei šaltakraujiškai ir užtikrintai žaisdama laimėjo lemiamą legą. Vilma Armalienė čempionė! Sveikinimai!

O štai vyrams sekėsi kukliau. Tarp vyrų (iš Trakų buvo 6) geriausiai pasirodė Gintaris Armalis (5 vieta), o Kęstutis Garalevičius, Artūras Kontorovičius, Kęstutis Ramanauskas, Darius Brokartas bei Darius Kairaitis nors ir žaidė gražiai bet Lietuvos darts "monstrams" neprilygo. Tiesa Darius Brokartas vieną legą prieš Arūną Čiplį laimėjo :) Ja hu-uuuu!

Pabaigai siūlau pasigrožėti varžybų akimirkomis kurias užfiksavo ir nuotraukomis sutiko pasidalinti vienas geriausių Lietuvos darts žaidėjų Rimas Želvys. Ačiū tau Rimai :)

Čia fragmentas iš pagrindinės alaus restorano "Bravarija" salės. Šioje vietoje kabėjo 3 pirmais numeriais pažymėti taikiniai. Šioje nuotraukoje užfiksuotas moterų finalo momentas. Žaidžia Ramutė (geltoni marškinėliai) su Vilma. Žaidimą, apačioje nuotraukos iš kairės į dešinę, stebi Renata, Ramutės vyras Artūras, aš - Darius Kairaitis pasislėpęs už žibinto, stovintis Darius Labanauskas bei su Labanausku plepantis Gintaris:

Photobucket

Apačioje keletas nuotraukų su alaus restorano "Bravarija" vaizdais. Pirmoje nuotraukoje įėjimas į "Bravariją" - už medžio į kairę:)

Photobucket

"Bravarijos" interjeras įrengtas skoningai. Šioje nuotraukoje matosi originalus vandens "fontano" sprendimas - iš per vidurį pagrindinės salės centre stovinčios kolonos kyšančių vamzdžių į didelius ąsočius čiurlena vanduo:

Photobucket

Šalia "fontano" iškabintų darts lentų panoro nusipaveiksluoti ir Darius Labanauskas - antras po Čiplio Lietuvos reitinge darts žaidėjas iš Kauno. Darius pasaulio lietuvių sporto žaidynėse, kaip ir reitinge, liko antras - kitaip sakant vėl "po Čipliu" :)

Photobucket

O štai čia tas Čiplys "po kurio" liko Darius Labanauskas. Taigi, Arūnas Čiplys - mūsų dienų Lietuvos darts žaidimo lyderis ir pažiba pasaulio lietuvių sporto žaidynėse 2009 nuskynęs aukščiausios prabos aukso medalį:

Photobucket

Na o nepaminėti Eriko Mačiūno būtų gėda ir nepadoru. Šis žmogus aukodamas savo laiką, laisvalaikį bei artimus žmones, ...beja turbūt ir pinigus... apsiėmė organizuoti į pasaulio lietuvių sporto žaidynių programą įtrauktą darts turnyrą:

Photobucket

Erikas tikras darts fanatas, tiksliau SUPER fanatas arba ligonis kurio gydimui vaistų nėra. Džiaugiuosi, kad ir pats keliais judesiais, tiksliau rekvizitų kilnojimais prisidėjau prie šventės organizavimo - padėjau Erikui nunešti keletą stendų. Tuo tarpu ketvirtadienį, bežaidžiant "Mėgėjų lygoje" ir benešiojant, Erikui paprašius, žaidynėms reikalingus stendus iš vieno "Mėgėjų lygos" dalyvio sulaukiau komentaro: "ką tu čia darai - žaidžiam greičiau...tegul tampo tas kam reikia..."

Ai, bet ką aš čia nuklydau į kitas "trajektorijas". Pradėjau pasaulio lietuvių sporto žaidynėmis, jomis noriu ir pabaigti. Dar kartą sveikinu, tiksliau visi kurie skaito šį įrašą sveikiname Trakų moteris puikiai pasirodžiusias pasaulio lietuvių sporto žaidynių darts turnyre. VALIO!

Foto: Rimas Želvys

1 komentaras: