2010 m. gruodžio 13 d., pirmadienis

Lietuvos Darts čempionatas 2010 - dvi trakų komandos ir Gintario gražus žaidimas


2010 metų Lietuvos čempionate dalyvavo net 10 smiginio meistrų iš Trakų. Buvo suburtos dvi "Buliaus akies" komandos. Pirmosios komandos garbę gynė: Gintaris Armalis, Artūras Kontorovičius, Darius Kairaitis, Darius Brokartas, Ramutė Kontorovičienė, Vitalija Zaveckaja. Antrai komandai atstovavo: Arijus Valikonos, Kęstutis Ramanauskas, Andrejus Kerinas, Olegas Zaveckis.

Pirmąją varžybų dieną vyko asmeninės ir porinės varžytuvės. Puiki naujiena trakiečiams: asmeninėse Gintaris užėmė II vietą. Puikus pasiekimas! Buvo malonu stebėti puikų Gintario žaidimą. Daug emocijų, daug taiklių įspūdingų metimų padovanojo Gintaris. Jam kelias iki finalo nebuvo lengvas, teko kovoti su pasaulio dešimtuko atstovu Arūnu Čipliu, vėliau su autoritetų nebijančiu ambicingu jaunu vilniečiu Luku Tumėnu, dar vėliau su puikią formą demonstruojančiu šiauliečiu Gintaru Nagevičiumi. Tiek su Luku, tiek su Gintaru Gintaris žaidė lemiamus legus, kuriuos užtikrintai laimėjo (žaisdamas su Luku lemiamą legą Gintaris uždarė 14 strėle).



Puiki kova atkrintamosiose pareikalavo nemažai jėgų, kurių pritrūko finalui. Finale Gintarį nugalėjo Klaipėdos atstovas Tomas Šakys.

Kiti trakiečiai asmeninėse varžybose nesugebėjo įveikti pogrupio barjero.

Porinėse iš pogrupio vėl išėjo tik Gintaris. Jis kartu su porininku Artūru pralošė Mažeikiečiams.

Kitą dieną vyko komandinės. Kovėsi dvi Trakų komandos. Antrajai nepavyko išeiti iš pogrupio, o pirmoji antru numeriu išėjus iš pogrupio gavo žaisti su pirmąja Kauno komanda: 9:5 trakiečiai pralošė, nors 2:0 pirmavo. Vėliau ši Kauno komanda tapo čempione.


Trakų moteriškos giminės atstovės Ramutė ir Vitalija kovėsi puikiai. Jaunajai moksleivei Vitalijai buvo puiki patirtis ateities varžyboms. Vitalija stengėsi, kovojo ir rodė norą išeiti iš pogrupio. Iš pogrupio neišėjo, bet gavo didelį patirties bagažą.

Ramutei pogrupio kovose pritrūko tik laimės. Ji dvikovas pralošė vienodu rezultatu: 2:3, 2:3.

Akimirkos iš varžybų:

Atsisiųsti nuotraukas galima iš čia
Varžybų rezultatai čia

4 komentarai:

  1. Darius Kairaitis13 gruodžio, 2010 14:30

    Gintaris žaisdamas su Luku lemiamą legą uždarė 14 strėle (rezultatas nuotraukoj)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šaunuolis Gintaris

    AtsakytiPanaikinti
  3. su Gintaru irgi lemiamą uždarė su 14-a.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Darius Kairaitis13 gruodžio, 2010 23:36

    Tokiu atveju Gintaris yra nepakartojamas ir gaila, kad jam finale laimės truputį pritrūko.

    AtsakytiPanaikinti